Dit platform is voor iedereen die muziekles wil geven en op zoek is naar lessen of ideeën. Het materiaal wat hier tentoongesteld wordt kan opgevraagd worden via het onderstaande contactformulier onder vermelding van het doel, de doelgroep en de organisatie. 

Na goedkeuring ontvang je gratis het materiaal!

Muziek beluisteren

Waar moet je op letten als je met de klas naar muziek luistert? Hoe zorg je dat je leerlingen horen wat jij wilt dat ze horen? Hoe zorg je dat de klas geconcentreerd en stil is? Hoe weet ik of iets te moeilijk is?

Klik op de button en krijg alle antwoorden!

Muziek ontwerpen

Muziek schrijven, bedenken, componeren: het valt allemaal in hetzelfde straatje. Maar hoe pak je zoiets aan met de klas? Kunnen leerlingen met een minimale muzikale achtergrond zelf muziek schrijven? Ja, dat kunnen ze! Klik op de button om te vinden hoe.


Vocaal Musiceren

Zingen in de klas... Zingen op zich kan al een opgave zijn als docent, laat staan om je klas zover te krijgen. Welke liedjes kunnen? Is er materiaal wat ik zo kan gebruiken? Kan ik de stem ook anders gebruiken dan door te zingen?

Dat is er! Klik op de onderstaande button en bekijk de previews.

Instrumentaal Musiceren

Wil je graag instrumenten gebruiken in de klas maar vind je dat moeilijk? Of weet je niet hoe je materiaal moet zoeken? Zoek niet verder! Klik op de onderstaande button om het proefmateriaal te zien.