Muziek beluisteren

Het symfonieorkest

Muziek beluisteren kan in verschillende vormen. In deze les gaat het met name om het herkennen en benoemen van instrumenten, afgesloten met een leuke symfonie orkest puzzel. Deze les werkt goed met een kleine prijs voor het groepje dat de puzzel het eerst kloppend gelegd heeft. Voor meer informatie en een uitgebreidere lesinhoud klik je op de onderstaande button en vraag je de lesvoorbereiding aan. Deze les is beschikbaar in twee verschillende niveau's.


Luisteren en bewegen op muziek

Om leerlingen te leren luisteren naar muziek hoef je ze niet stil te laten zitten de hele les en vragen op een vel papier te laten beantwoorden. Je kunt het ook in een spelvorm aanpakken! Dit werkt vaak erg goed bij jonge doelgroepen als peuters, kleuters en onderbouw basisonderwijs, maar kan eigenlijk bij alle leeftijden ingezet worden. Heb ik je interesse gewekt? Mooi zo! Klik op de button hieronder en vraag de lesvoorbereiding aan. 


Download
Audiomix voor bewegingsles
Dit audiofragment bestaat uit popliedjes die in de top 40 hebben gestaan. De fragmenten zijn geknipt zodat er onverwachte tempowisselingen plaatsvinden waar de leerlingen op moeten bewegen. Wil je meer weten over hoe je zo'n les kunt vormgeven? Vraag de lesvoorbereiding aan via bovenstaande button!
Muziekmix.mp3
MP3 Audio bestand 7.5 MB